Podkrovní dětský pokoj pro malého kluka, aneb návštěva u Matěje

Malý Matěj bydlí se svojí rodinou ve sto let starém domě. Takto staré stavby mívají dost křivé zdi. Nebylo tedy úplně lehké nejen Matějův pokoj, ale komplet celý dům zařídit. Pojďte se tedy podívat jak se s tím maminka a tatínek, společně s truhlářem, popasovali.

Na dveřích nesmí chybět jméno

Zde je to samolepka z naší dílny. Retro závoďák se jménem Matěj.

Do tmavé místnosti světlou podlahu a nábytek

Celá místnost je relativně tmavá, díky malému oknu. Barvu zdi rodiče zvolili Dulux vinyl matt odstín 30bb 33/163 v kombinaci s bílou a šedou. Hodně prostoru pomohla světlá podlaha a bílý nábytek, který je důmyslně ukryt pod šikminami. Na zakázku jej vyrobil Viktor Janšta. Postýlka ve tvaru domečku opatřená závěsy skýtá Matějovi úžasný bunkr.

 

Právě na této fotce je krásně vidět jak dobře se podařilo využít prostor pod šikminami. Nejenže nábytek důmyslně schová hračky ale díky šoupacím dvířkám nezabere místo do prostoru a dítě se nemůže bouchnout o otevřená dvířka. Nábytek i bednu v popředí zdobí naše samolepky dopravních prostředků.

 

Bednu na hračky vyrobil tatínek a maminka ozdobila hvězdičkami a naší samolepkou náklaďáku se sklápěčkou.  Jak je vidět naše samolepky krásně drží nejen na zdi a skle, ale i na dřevě či laminu. Jsou na tyto povrchy dokonce vhodnější než klasické samolepky, pokud nechcete poškodit povrch nábytku. Folie ze které jsou vyrobeny má totiž na sobě jiné, méně agresivní lepidlo než obyčejné samolepky.

Hvězdičky maminka použila nejen na krabici, ale i na stěnu nad stolem.  Zde tvoří krásný hvězdný pás, který na jedné straně ukončuje dřevěné jméno. V naší nabídce najdete podobné jako samolepku.

Místo pro tvoření

Tento úžasný prostor dovoluje umístění i krásné houpací hacky (Ikea) hned vedle  koutku se stolečkem Mamut z Ikea. V žádném tvořícím koutku nesmí chybět nástěnka. V tomto případě je vyřešena opravdu originálně. Rodiče se nemohli rozhodnout zda dát synovi magnetickou, korkovou nebo křídovou tabuli. Tak má všechny. Křídovou tabuli má navíc i z boku postele. Jak je vidět  na jedné z fotografií výše. Více o tabulích na křídy se můžete dočíst v našem starším článku.

Domečkové postýlky jsou hitem

Na inspiraci jak by taková postýlka mohla vypadat se můžete podívat v našem starším článku. Děti je milují.

Dle slov maminky je Matěj nadšený. V den předání se mu ani nechtělo spát. Bodejť by jo, když má tak krásný pokojíček. Závěsy jsou domácí práce maminčiny babičky, povlečení pochází z dílny Lenky Kučerové.

V druhé části vymysleli rodiče s truhlářem další část úložných prostor. Zeď zdobí mapa a metr s hodinami.

 

Fotky pokojíku pocházejí přímo od Maminky Matěje.  Je velmi šikovná fotografka. Sami se můžete přesvědčit na jejím webu Sharkaphotography.com.

One thought on “Podkrovní dětský pokoj pro malého kluka, aneb návštěva u Matěje”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..