Mš Milonice u Vyškova

Mateřská školka v Milonicích u Vyškova

Před časem mi přistál ve schránce email od studia Interiery Goldová, které v tu dobu připravovalo výstavbu nové školky v Milovicích u Vyškova. V Milonicích se totiž líbily naše samolepky a chtěli v nové školce využít.

Samolepky netypicky u stropu

Celá školka je navržena tak, aby byla barevná, ale na druhou stranu ne zas moc. Prostředí dětského pokoje a zvláště školka by měla v dětech podněcovat tvořivost a hravost, ale také je naučit soustředit se na činnost, kterou právě dělají. Je prokázáno, že příliš mnoho podnětů a barev způsobuje pravý opak.

Nabídka našeho eshopu

Samolepky z kolekce auta

Zobrazit podrobnosti

Toho se drželi i designéři ze studia Interiéry Goldová. K barevnému nábytku neutrální šedou vynilovou podlahu v kombinaci se světlým dřevem. Výmalbu pak zelenou a šedou. Šedá a zelená výmalba je nuda, takže přišly na řadu i samolepky, které prostor oživily, i když jsou šedivé.

Barvu samolepek jsme ladili dle dostupných odstínů folií, se kterými pracuji

Podmínkou, kterou jsem dostala od designérů bylo, aby barva samolepek odpovídala barvě výmalby. Nebylo nic snazšího, než se domluvit s malířem na konkrétním odstínu výmalby. Každý odstín folií má totiž své speciální číslo, podle kterého Vám v každém obchodě s barvami namíchají přesný odstín.

Speciální piktogramy

Aby vše dokonale ladilo, pohráli jsme si i s označením místností, pro které jsme vymysleli speciální grafiku. Teda upravili a použili stávající motivy. Například paní ředitelka je královna, učitelky princezny a na dveřích od dětských umýváren se vyjímá kluk s holčičkou. Samozřejmostí bylo označení tříd soviček a veverek.

A můžete nám udělat i nápis na barák?

Nabídka našeho eshopu

Samolepky z kolekce auta

Zobrazit podrobnosti

Tohle byla moje první zkušenost se šablonovou folií. Dostala jsem totiž požadavek, že potřebují namalovat nápis na fasádu budovy. Původně měl být na dělených oknech. Všichni se ale shodli na tom, že by to nevypadlo hezky. Nabízel se krásný, dostatečně dlouhý prostor nad okny. Ve spolupráci s malířem jsem tedy vybrala vhodnou folii a během chvíle bylo hotovo.

Celé to probíhalo v zimě 2022 a na jaře roku 2023. Fotky z realizace ke mně doputovaly až teď 😀

Nákres budovy od ateliéru Interiéry Goldová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..