Pokoj pro chlapečka s horami a puntíky

Zvu vás na návštěvu do Zábřehu na Moravě, do obecního bytu, kde se ukrývá dětský pokoj s horami pro dvouletého chlapečka. Tyrkysové “ zachumelené“ hory, balóny v mracích a nábytek z masivního dřeva.

Podlahu vybralo město

V podstatě čtvercovém pokojíku 3,4 m x 3,2 m je původní lino v dekoru našedlého dřeva, který dává ,spolu se studeným tyrkysovým odstínem (Het klasik color zelená tyrkysová) na zdi, vyniknout teplému masivnímu dřevěnému nábytku v přírodním odstínu. Podlahu pak zatepluje puzzle od Penovehracky.cz

Pokoj s horami nad kterými se roztrhl mrak

Celkový pohled na pokoj

Nabídka našeho eshopu

Balón

Zobrazit podrobnosti

Motiv špičatých velehor se v dnešní době objevuje v dětských pokojích velmi často. Ikdyž já sama hory miluju, bydlím v Krkonoších, v dětském pokojíku na mě v tomto provedení velmi často působí hodně ostře a do dětského pokojíku bych je nedala. Nicméně tady je to trošku jinak. Hory tu zasypal „sníh“ v podobě puntíků od nás. Ty dodaly pokojíku hravost. Puntíky mají 5cm odstín bílá a světle šedá. Mráčky jsou šedé a velikost m. Balóny maminka vybrala tyrkysové a mentolové ve velikostech m a l.

Teplé dřevo patří do každého dětského pokoje

Pohled z druhé strany

Nabídka našeho eshopu

Samolepky puntíky

Zobrazit podrobnosti

Úžasnou útulnost pokojíku dodávají nejen již zmíněné puntíky, ale i masivní dřevěný nábytek. Kvituju maminčino rozhodnutí nekupovat zatím celou šedou serii českého nábytku Gazel Street, ale nakombinovat komodu z této série, inspirovanou designem systému Kallax z Ikea, právě s nábytkem z masivního dřeva v přírodním odstínu. Klučina má rozměrově ještě dětskou postel, ne klasický rozměr. Jedná se postel Paul z Babynabytek.cz. Gazel je v plánu ve chvíli, kdy se pokojík bude měnit pro školáka. V tu dobu už nebude potřeba zábrana a nebude tak vadit, že pokojík bude s šedým nábytkem působit studeněji. Jo a kdyby vás zajímal věšáček, tak ten je od Emaco.

Vlastní výroba

Dětský pokoj hory tyrkys

Další kousky nábytku, poličky na knihy a Piklerův trojůhelník je vlastní výroba. Vypadá to krásně a ten pocit že máte doma něco vlastnoručně nebo od rodiny vyrobeného, třeba jen maličkost, je k nezaplacení. Věřte mi.

Teepee s vychytávkou

Nabídka našeho eshopu

Samolepky mráčky

Zobrazit podrobnosti

Teepe se do českých dětských pokojíků dostalo společně s se severským stylem bydlení. Co dělá teepee ve Skandinávii? To se dozvíte pokud si přečtete můj starší článek, kde o tom píšu. Teepee v tomto pokojíku koupíte v Lidlu. I tohle teepee trpělo častým nešvarem. Rozjíždělo se. Maminka to vyřešila nákupem fixace teepee, kterou nabízí Elisdesign. Nepasuje ideálně, ale když to nejde silou, půjde to větší silou, že?

Domečková křídová tabule

Nabídka našeho eshopu

Tabule domeček

Zobrazit podrobnosti

Na fotkách si nejde nevšimnout velké černé tabule na křídy ve tvaru domečku naší výroby, která je umístěna za stolečkem z Ikey. Umístění stolečku je asi jediné co mi zde nesedí zhlediska rozmístění nábytku. Chlapeček si musí stínit. Každopádně tabule baví a funguje dobře. Což mě moc těší :-): „Tabule na křídy je super, jednu dobu jsme kreslili porad a stále ho to baví, i návštěvy. Magnetickou máme v loznici nad pracovním stolem tu syn nevyužívá, ale taky moc fajn… Ta asi nepůjde tak dobře přelepit, jako ta křídová, tu jsem 1x přelepovala a bez problémů.“ Píše mi právě na Facebook maminka.

Pokojík jako překvapení

„Nový pokojík přítel maloval, když jsme byli loni v létě u rodičů, takže hory byly překvapení, moc se mu líbily 😊 nejraději si tu staví vláčky, prohlíží na gauči knížky nebo si hraje v bazénku s míčky. I větší postel měla úspěch a hned si na ni zvykl, spí v ní krásně sám.“ Napsala mi maminka. Toď na vysvětlenou, proč je na poslední fotce ještě malá postýlka.

One thought on “Pokoj pro chlapečka s horami a puntíky”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..