Dětský pokoj s auty pro školáka

Dětský pokoj s autíčky pro budoucího školáka

Tenhle dětský pokoj s auty pro budoucího školáka chystá rodina, která právě dostavuje dům. Poprosila o pomoc se zařízením jednotlivých místností velmi šikovnou designéru Terku Pitelovou. Jak si s pokojíkem pro budoucího školáka, který má rád auta a pohyb? Posuďte sami.

Nápaditě rozmístěný, velmi oblíbený nábytek z Ikea

Rodiče měli přesnou představu jak by měl pokoj s autíčky pro prvňáčka vypadat, co by měl splňovat. Na pokoj pro syna mají k dispozici místnost o rozměrech 3230 x 3230cm s tím, že vestavná skříň, která už je ve výrobě je zapuštěná ve stěně. Tereza, jako vždy, řešila dostatek úložných prostor. Po domluvě s rodiči zvolila kombinaci bílého a dřevěného nábytku z Ikea, který opravdu nápaditě rozmístila nejen po zemi, ale i po stěnách pokojíku.

Mě osobně se velmi líbí poličky nad postelí. Když už jsme u postele mrkněte jak u ní Tereza vymyslela odkládací plochu. Velmi praktické a elegantní řešení, že? Obecně všechny úložné prostory jsou na sebe krásně navázané a působí jako harmonický celek.

Stůl pod oknem, pozor na přímé slunce

Každý budoucí školák potřebuje pořádný stůl a židli. Právě židle je snad jediné co bych vytkla. Dítě mladšího školního věku potřebuje židli, která bude uzpůsobena jeho výšce. Čili židli, která bude mít krátký sedák a možnost opěry nohou. Židle, kterou Tereza využila pro vizualizace tomuto v žádném případě neodpovídá.

Stůl Tereza umístila tradičně pod okno. U tohoto umístění je třeba se zamyslet nad jednou věcí a to je jak do pokoje dopadá přímé slunce. Zkuste si schválně sami někdy sednout se svým počítačem k oknu ve chvíli, kdy do něj svítí napřímo slunce. Zjistíte, že na počítač podstatě nevidíte, protože Vás slunce oslňuje. Nikdy jsem si toto neuvědomovala až nyní, když se syn učil doma. Syn měl stůl též přímo pod oknem na východní stranu. Při on-line výuce tedy vždy zatahoval žaluzie a měl v pokoji naopak šero. Takže na to bacha, zejména u starších dětí, které využívají již počítač.

Stůl krásně koresponduje s komodou a regálovými policemi, které jsou umístěné hned vedle něj.

Každý správný kluk potřebuje žebřiny

Samozřejmě nejen kluk :-). Taky jsme je se sestrou měly doma v předsíni a dokonce i s klouzačkou. Dokonale jsme se na nich vyřádily. Tyhle jsou dělané na zakázku přímo do tohoto pokojíku jsou totiž o něco uzší než standardní. Každopádně vypadají skvěle už se vidím jak na nich visím :-).

Vyhrála nadčasová kombinace dřevo, černá, bílá a šedá


Celý tenhle dětský pokoj s autíčky je laděn do této nyní velmi oblíbené barevné kombinace, která ovšem zejména v dětském pokoji potřebuje oživení. Na bílé zdi krásně vynikají samolepky černých autíček z naší nabídky. Veliký kontrast změkčuje šedá silnice stromky ve dvou odstínech. Samolepky jsou vyřezávané z barevné folie vyráběné v Německu, určené přímo na zeď. Nejsou tištěné, nemusíte se tedy bát žádných odlesků a nevzhledných průhledných okrajů. Když mrknete vedle stolu, najdete tam mašinku, která veze vagónek na které je křídová tabule.

Na podlaze Vás zajisté upoutal koberec. Jeho střídmý, ale přesto hravý design dodává pokojíku hřejivost. Stejně jako dřevěné doplňky od Primart. Všimli jste si pastelkovníku, dřevěných boxů v regálu Kalax nebo lampičky (nemyslím tu na stole)? Ne, tak hledejte. Stojí za vidění :-).

Potřebujete se ujistit, že Vámi zamýšlený dětský pokoj pro prvňáčka bude obsahovat vše co takový pokoj potřebuje? Přečtěte si článek věnovanému obecně dětským pokojům pro prvňáčky.

Nabídka našeho eshopu

 

 

Mašinka s vagónkem

Zobrazit podrobnosti

Nabídka našeho eshopu

 

 

Silnice – šedá 4 metry

Zobrazit podrobnosti

Nabídka našeho eshopu

 

 

Stromečky – sada xl 2x

Zobrazit podrobnosti

Nabídka našeho eshopu

 

 

Taxi

Zobrazit podrobnosti

Nabídka našeho eshopu

 

 

Retro závodní auto

Zobrazit podrobnosti

Nabídka našeho eshopu

 

 

Mikrobus

Zobrazit podrobnosti

One thought on “Dětský pokoj s autíčky pro budoucího školáka”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..