Pokojík pro batole plný zvířátek a stromečků

Poslední dobou je hodně populární skandinávský styl, nejen v dětských pokojích, ale obecně. Nejinak tomu je i v tomto malém pokojíku.

Tenhle pokojík v novostavbě má 16m2. Byl zařízen pro ročního Filípka.  Rodiče zvolili jemné neutrální barvy i pro to, že v době příprav pokojíku plánovali dalšího potomka.

Bílý nábytek a bílé stěny nemusí působit nudně a studeně

Velmi často se setkávám s názorem, že pokoj s bílým nábytkem a zdmi musí být pro dítě nudný a nezajímavý. Ano, pokud je i podlaha a doplňky ve studeném odstínu, může tak působit.

V tomto pokojíku je ale krásná teplá podlaha v dekoru dřeva a také velká dřevěná vestavěná skříň 270x60x200cm dělaná na míru, které dodávají pokojíku teplo. Celý pokoj pak dotvářejí a zútulňují naše samolepky a koberec v mint  barvě z eshopu MaxMax . Maminka zvolila velmi dobře barevnost, tak aby se barvy netloukly a nepůsobily příliš kontrastně. Naopak šedá a mentolová krásně jemně oživí bílé stěny. Oranžová spolu s barevnými hračkami dodá pokojíku tu správnou hravost a barevnost. V tomhle pokojíčku najdete z naší nabídky dětský samolepící metr Strom s veverkou, sadu stromečků 18-120cm, jelena 50cm,  lišku 19cm, zajíce 32cm.

Nad postýlku méně barev, do hrací části více

Velmi dobře zde maminka volila i umístění jednotlivých samolepek. Nad postýlku, kde má dítě spát jich maminka umístila jen pár a ty méně kontrastní. Dítě tak není rozptylováno při usínání. Večer Filípkovi na stropě svítí hvězdičky a letadýlkový lustr Philips.

Kallax z Ikea, současná klasika na hračky

Hned vedle postýlky má Filip regál Kallax z Ikea. Když má tvořivou náladu sedá ke stolečku též z Ikea. Je správně, že Filípek nemá na očích úplně všechny hračky. Ty jsou uložené v boxech přesně pasujících do regálu.

Filip se těší až v pokojíku bude blbnout s bráškou

Na blbnutí má Filípek v pokojíčku stan s Míčky. Od chvíle, kdy se tenhle pokojík plánoval a realizoval již utekl nějaký ten pátek. Filípkovi už je 2,5 roku. Pokojík už si uklízí sám a spí ve větší postýlce. Tu malou totiž musel uvolnit svému nyní dvou měsíčnímu bráškovi Adamovi,. Ten se k němu do pokojíku nastěhuje cca za půl roku.

One thought on “Pokojík pro batole plný zvířátek a stromečků”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..