Malý dětský pokoj pro fotbalistu

Vměstnat do malého prostoru vše potřebné může být mnohdy velký oříšek. Právě proto nás oslovila maminka dvou dětí, kterým chce přichystat v novém domě každému své království. Oba pokojíky jsou identické, pouze zrcadlově otočené. První z nich Vám dnes představujeme. Jde o pokoj předškoláka, který má rád fotbal.

Pokoj má rozměry 2,35m x 3,60m, čili opravdu malý pokojík. Na jedné úzké stěně je okno a naproti ní, na druhé úzké stěně pak dveře. Tohoto úkolu jsem s evelmi ráda zhostila, protože mi jak rozměry tak dispozičně hodně připomínal prostor, ve kterém jsem měla dětský pokojík já sama.  S maminkou jsme se domluvili, že šatní skříňe budou mít děti na chotbě, takže o to více úložného prostoru můžeme věnovat učení, hračkám a dalším potřebným věcem.

pokojik-fotbal-2

Vzhledem k variabilitě a cenové dostupnosti rodiče zvolili nábytek Ikea Stuva a kvalitní masivní postel, která je umístěna hned za dveřmi. Mezi zeť s dveřmi a postel jsem vymyslela uzoučkou niku, která bude sloužit jako odkládací prostor místo nočního stolku. Pokud se rodiče rozhodnou mohou ji udělat malinko širší a vnitřní prostor využít třeba pro ukládání lůžkovin. Otvírala by se zboku.

Nutností do dětského pokojíku je i něco co ochrání zeď u psotele. S maminkou jsme se domluvili na třídílném kapsáři, který bude zdobib nažehlovačka s motivem míče. Tento míč se objevuje i za poličkou nad postelí. Ústředním motivem zdi nad postelí je pak brankoviště, které namaluje šikovný tatínek. Mezi postelí a skříňkami jste určitě nepřehlédli fotbalistu, kterého si budou majitel pokojíku moc přál.

pokojik-fotbal-1

Na tyto skříňky, které jsou umístěné na stěně s oknem navazuje na míru udělaný rohový psací stůl. S rodiči jsme se domluvili již na klasické výšce stolu spolu se židlí Jitro, která umožní pohodlné sezená bez nohou ve vduchu. Na stůl dále navazuje další řada skříněk. U dveří jsou pak skříňky s menší hloubkou kvůli pohodlnému otvírání dveří. Těmito skříňkami jste si určitě všimli dvou míčů ve vzduchu. Tak úplně ve vzduchu nejsou. Na zdi budou přidělané obruče, do kterých pak bude možné míče dát. Nad hlubokými skříňkami se chystá k výkopu ještě jeden fotbalista.  Nad stolem pak nesmí chybět nástěnka ve formě magnetické tabule.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..