Postavičky Willow tree a svícen v pozadí

Letošní vánoční dekorace u nás doma

Nafotila jsem pár detailů z letošních vánočních příprav a ráda bych Vám je ukázala a řekla k nim pár slov. Ty hlavní už jste mohli vidět na Facebooku.

Opět dlouhý adventní svícen

Přírodní Adventní svícen na skle

Kdo jste četl můj článek s fotkami z minulých let, určitě jste tam zahlédli fotku dekorace udělané na dlouhém skleněném tácu od BDK glass. Tenhle tác jsem letos použila na adventní svícen. Letos je trošku více nazdobený než v minulých letech. Opět ale u nás vedou přírodní materiály.

Malý svícen s velkou svíčkou

Svícen na dřevěné kulatině

Letos se mi podařilo získat docela slušnou hromádku dřevěných kulatin. Tímto děkuji mému synovci Honzovi Polákovi z Green boss. Opět trošku přírodního materiálu a k tomu hvězdičky vykrojené ze samotvrdnoucí hmoty.

Rybička ze školního vánočního trhu

keramický svícen rybička

Jako každý rok i letos měl syn ve škole charitativní vánoční trh. Tuhle krásku jsem ulovila u stánku družiny a kroužku keramiky 🙂

Odkud mám svíčky?

Již po několikáté Bolsius. Jsou sice dražší, ale vydrží. Kvituji, že jsou bez vůně. Z vonných svíček mě totiž vždy bolí hlava, takže mi domů nesmí.Kulatou mám od Bdk glass.

Stůl v jídelně zdobí Váza a svícen Asa selection Carve

Váza a svícen Asa selection Carve

Náš sedmdesát let starý stůl po prarodičích mého manžela letos zdobí svícen, který mám doma už nějaký pátek. Dostala jsem ho jako dárek k Vánocům a od té doby nám stále někde dělá parádu.

Letos v listopadu k němu přibyla i tahle váza. Chodila jsem kolem ní v Hradci Králové v kamenné prodejně Fantazie snad hodinu. Ozdobená opět pouze větvičkou smrku, modřínu a na nich bílá hvězdička ze samotvrdnoucí hmoty.

Ozdoba z Poniklé

Perličková ozdoba z Poniklé
Ozdoba z perliček z Poniklé

Měla jsem v plánu letos o adventu vyrazit do Poniklé na exkurzi do výroby perlí a vyrobit si tam nějakou tu ozdobu, jak jsem psala v předchozím článku. Ale znáte to. Člověk míní, život mění. Exkurze zatím časově nevyšla, nicméně v Jilemnici na Vánočním trhu měli stánek, s hotovými ozdobami a také sadami perliček na výrobu konkrétní ozdůbky. Tak jsem dvě koupila. Takhle vypadá hvězdička. Ještě je ve výrobě letadélko. To tvoříme se synem 🙂

Kovářova kobyla chodí bosa

Ano je to tak, vánoční samolepky na okno u nás letos nejsou a už ani nebudou. Ani u syna tentokrát. Nějak na ně prostě nezbyl čas, navíc máme na oknech něco jiného. To Vám ale ukážu až příští rok na podzim :-).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..