Dětský pokoj pro miminko se zvířátky

Miminko potřebuje ve svém pokojíku pouze tři věci. Postýlku, aby mělo kde spinkat, nějaký úložný porstor na oblečení a hračky a místo, kde jej maminka bude přebalovat a převlíkat. Ne vždy je ale jednoduché vyhrazený prostor zařídit.

Tento relativně malý pokojík s dvěma okny se nachází v rodinném domku. Rozměrově určitě nepatří k těm velikým vše se musí vejít do prostoru 2,7 x 4,5 m  Je v něm pouze jedna stěna, která je volná. Na dvou stěnách jsou okna a na jedné vstupní dveře do místnosti. Požadavek maminky byl, aby byla postýlka v místě kde na ní bude vidět ze dveří a zároveň aby blízko ní byl přebalovací pult.

Po dohodě s maminkou jsme zvolili výzdobu na téma zvířátka. Maminka měla svoji představu jak by zvířátka měla vypadat a té jsme se držely. Pokojík již byl vymalován, takže jsme barevnost samolepek přizpůsobili výmalbě. Rodina již měla vybraný nábytek Ikea Stuva, jen chtěla pomoci s tím jaké konkrétně skříňky použít a jak je rozmístit v prostoru.

Pokojik-ral-kreslo-blog

Maminka chtěla z této série přebalovací pult. K tomu jsme přidali krom postýlky ještě skříň na oblečení vysokou 120cm pod ní nízkou skříňku 60cm. Ta samá nízká skříňka stojí ještě vedle přebalovacího pultu. Stuva sice nabízí i skříň 180cm, ale do budoucna je praktičtější koupit spíše dvě (menší a na ní větší) aby se daly rozmístit i samostatně. Skříňky jsme daly nyní na sebe, aby se maminka pohodlně dostala k oblečení. Kdyby byla vysoká skříňka samostatně na zemi, bylo by to nepohodlné. Na hračky jsme pak vyhradily dvě mělké skříňky s policemi. Víc jich zatím miminko potřebovat nebude. Do budoucna ale samozřejmě lze dokoupit další skříňky ze stejné série.

Pokojik-ral-zirafa-blog

Ikea Stuva je v tomto ideální a vydrží dítěti i do školních let. I přebalovací půlt lze jednoduše přestavět na stolek, takže jej využijete i v době, kdy dítě vyroste z plenek.mantinel-nazehlovacky

Maminka nám také napsala, že má koupený do postýlky bílý mantinel a ráda by jej ozdobila stejnými motivy jako stěnu. Zvolili jsme jednobarevnou nažehlovací folii, která se používá například i na oblečení. Dobře se na materiál aplikuje a dobře drží.

Motivy jsme museli trošku upravit aby nedocházelo k odlepování malých částí.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..