Podkrovní dětský pokoj s autíčky pro předškoláka

Atypický dětský pokoj s autíčky pro kluka

Dnes vám chci představit návrh dětského pokoje pro předškoláka a malého školáka, který kombinuje hravost s praktičností. Pokoj o velikosti 2,6 x 3,4 metru je dostačujícím prostorem pro vytvoření útulného a funkčního prostředí pro takové dítě.

Bílé a barevné samolepky autíček

Pokoj je vymalován bílou barvou, což dodává prostoru svěžest a čistotu. Na stěnách jsou použity naše samolepky autíček, které dodávají místnosti osobitý charakter. Na jedné ze stěn je umístěna velká šedá samolepka ve tvaru oblouku, která vytváří zajímavý vizuální prvek.

Od nás:

Postel a úložné prostory

Klientka si přála nové úložné prostory na míru a rozkládací postel, pro kterou designérka Lucie Košatová využila výklenek, který nabízí dostatek místa po rozložení postele. Jedná se o postel Ikea Flekke.

Při umístění postele do výklenku vznikla menší mezera. Tu Lucie využila na na míru navržený policový díl s LED osvětlením. Přístup do něj je ze strany od postele a vede až ke stropu.

Stůl a úložné prostory

Protější stěnu Lucie po domluvě s rodiči vybavila nábytkem na míru. Po stranách komínu jsou umístěny dvě skříně, které poskytují dostatek úložného prostoru. Navazuje na ně psací stůl s policemi, které jsou doplněné LED osvětlením. Zeď u stolu je také ozdobena samolepkami autíček, což dodává pracovnímu prostoru hravý nádech. Na komíně se vyjímá samolepka metru s hasičským autem.

Tento návrh dětského pokoje podle mého splňuje všechny požadavky na praktičnost a hravost pro kluka v předškolním věku, který si rád hraje s auty. Kombinace bílé, petrolejové a oranžové barvy vytváří harmonický a veselý prostor, kde se dítě bude cítit pohodlně a inspirovaně. Jediné, co bych vyměnila je židle.

Návrh interieru: Lucie Košatová – Interier od Luci

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..