Modrý skandinávský dětský pokoj

Classic blue – Pantone barva roku 2020 aneb tmavě modrá v dětském pokoji

Pojďme si ukázat jak může tahle krásná, ale hodně tmavá barva působit v dětském pokoji. Není to jen o tématu vesmír nebo námořníci.

Pantone – ti co dali řád odstínům barev

Nejprve co je vlastně Pantone. Pantone je firma, která si nechala patentovat svůj systém odstínů barev, který se dnes využívá v celé řadě odvětví. Zejména ve výrobě barev, textilií a plastů. Barva roku Pantone udává směr, kterým se bude ubírat především svět módy a designu v následujících 12ti měsících. Barva roku 2020 se jmenuje Classic blue a má číslo 19-4052.

Classic blue má přinést jistotu, klid a soustředění

Letošní barva má podle Pantone přinést do našich životů jistotu, klid a soustředění. Jak dělané do dětského pokojíku. Nemyslíte?

S jakými barvami tmavě modrou kombinovat?

Modrá je pro hodně lidí chladná. Ano, pokud ji budeme kombinovat s jinými studenými odstíny, bude interiér působit chladně. Naopak úžasně elegantně a vůbec ne chladně bude vypadat v kombinaci se dřevem.

Na fotkách výše vidíte dětský pokoj na téma auta, kde hraje prim tmavá modrá, šedá a právě dřevo. Samolepky aut jsou z naší dílny. Dřevěné doplňky Primart, návrh Jana Marie Svatošová .

Chcete-li pestřejší modrý pokojík volte jako doplňkovou barvu žlutou, oranžovou či jasnou zelenou.
Ukázka naší kolekce samolepek mořských zvířat
Barvy typické pro pokojík v námořnickém či pirátském stylu. Tmavá modrá, červená, bílá.
Ukázka naší námořnické kolekce samolepek
I do holčičího pokoje je tmavě modrá barva vhodná. V kombinaci s jarní zelenou, růžovou a světlou šedou vytvoří kouzelné holčičí prostředí.
Ukázka naši kolekce samolepek Louka

Tmavě modrá jako hlavní barva v dětském pokoji

Tmavě modrá se obecně hodí na stěnu zejména do větších a hodně prosvětlených místností. V kombinaci se dřevem a výše zmíněnými barvami vypadá opravdu luxusně. Určitě to s ní ale nepřežeňte. Tmavá modrá na všechny čtyři stěny opravdu není dobrý nápad :-). Stačí jedna stěna, nebo jen její část a k tomu dřevěné a barevné doplňky. Pokojík níže krásně rozveselila zelená květina, barevný kobereček a košíky na zemi.

Tenhle dětský pokoj najdete v Holandsku u Annelies Dorsman

Modré doplňky do dětského pokojíku od českých tvůrců

Před časem jsem oslovila na naší Facebookové skupině české tvůrce aby mi zaslali fotografie své práce. Podmínkou byla modrá barva. Toto jsem nakonec vybrala:

Detaily z pokojíku na úvodní fotce. Metr, pokladnička s pastelkovníky a lampička od Primart.

Námořnické doplňky – boxy pasující do regálu Ikea Kallax a metr od Be Mark .

Pokud zrovna vy máte také modrou kolekci a máte ji dobře nafocenou nebo o někom takovém víte, dejte nám vědět. Rádi ji zde ukážeme. Nemusí to být jen dřevěné výrobky.

Neradi krademe fotky, takže další inspiraci hledejte na tématické nástěnce na našem Pinterestu :-).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..