Jarní inspirace aneb jarní dekorace moderně

Krásné jarní a velikonoční dekorace se dají vyrobit i jednoduše a bez kýče. Stačí vyrazit do přírody na vrbové proutí či jiné větvičky či mech. Vyfouknout pár vajíček a na okna jarní samolepky nebo girlandy, Od dětí si půjčit nějaký ten štětec a barvičky. Inspirací Vám mohou být následující řádky.

Výzdoba oken není jen o truhlících

Jarní výzdoba oken není jen o truhlících, ale třeba o girlandě s velikonočními motivy či jarních samolepkách na okno. Girlandy lze vyrobit z různých materiálů například z tvrdého papíru, překližky či filcu. Stačí jen vystřihnout požadovaný tvar a upevnit na provázek, rybářský vlasec či mašli. Pár šablonek najdete na jarní nástěnce na našem Pinterestovém účtu. Okno lze vyzdobit i vyfouklými vajíčky.

DIY dekorace s ptáčky

Ptáčci  patří mezi hlavní symboly jara, takže inspirace na toto téma nesmí chybět. Zde je jen malinká ukázka toho co se dá vykouzlit pomocí obyčejných větviček a kamínků nebo papírové šablony či vykrajovátka. Zdroj: Pinterest.

Jarní věnce z proutí

Základem může být několik vrbových větví, vajíčka, jutová nebo klasická mašle, písmeno kterým začíná jméno Vaší rodiny. Moderní jsou teď asymetrické věnce s odkrytou větší částí základu. Tak jak vidíte na obrázku. Další najdete na naší jarní nástěnce na Pinterestu.

Háčkovaná zvířátka na vajíčka dle mého vlastního návrhu.

Jarní DIY s dětmi

A zde je něco málo pro děti :-). Ptáček z klasické harmoniky, očiček a kousku papíru ve tvaru křídla. Papírová zvířátka s koledou pro koledníky a ovečka z papíru a chomáčů umělého dutého vlákna, vaty nebo podobných materiálů.

Diy ovečka s kolíčky podrobněji na eshopu

Edukační materiály a omalovánky na téma jaro

Spoustu další inspirace najdete na jarní nástěnce na našem Pinterestovém ůčtu.

Zdroj fotografií: Pinterest.com a Pieris.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..