Pohádka O drakovi a statečném rytíři

Bylo nebylo jedno království, kde žila princezna…. Ne ne takto naše pohádka začínat nebude.

drak2Jednoho krásného dne se v jednom malém království objevil strašlivý drak. Všichni se ho báli. Král nechal vyhlásit , že dá odměnu tomu, kdo princeznu zachrání.

V celém království žila spousta udatných rytířů a mladých mužů, kteří se chtěli utkat s drakem. Když ale zjistili, že když princeznu nezachrání, čeká je trest, odjeli. Jen jeden se toho nezalekl a vyrazil za drakem .  Rytíř Ondřej.


Přijel na místo ve chvíli, kdy za drakem poprvé přišla princezna Nela. Byla smutná, protože měla strach. „Draku, nech princeznu na pokoji!“ Volá  Ondřej.

„Já jí ale nechci ublížit. Chci aby byla moje kamarádka, kterou budu chránit. A s ní i celé království.“ řekl drak. “ A tebe, rytíři Ondřeji, že si byl tak statečný a přišel si až sem za mnou, jmenuji mým pomocníkem pro chvíle, kdy se mě lidé budou bát. Ukážeš jim, že nejsem zlý, ale chci jim pomoci.“

Takováhle nabídka se neodmítá? Co říkáte? Ani Ondra ji neodmítl. Od krále dostal slíbenou odměnu. A protože se do sebe Ondra s Princeznou zamilovali, měli svatbu a Ondřej se stal novým králem.

sada-statecnyrytirToto je jen krátký příběh, který můžete svým dětem převyprávět až budete lepit novou sadu samolepek na zeď Statečný rytíř. Sada obsahuje hrad, rytíře Míšu, draka, a princeznu. Zakoupit ji můžete v našem obchodě. Všechny součásti setu lze koupit i samostatně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..