3d návrh pokojíku pro dvě děti v podkroví a s knihovnou až do stropu

Zadání: Chceme udělat dětem (syn 2roky, dcera 5 let) nový dětský pokojík v podkroví. Nábytek máme nakoupený a máme představu jak jej rozmístit, včetně velké knihovny až ke stropu. Nevíme si ale rady s výmalbou. Dcera má jasnou představu. Chce tam samolepku víly, kterou má již delší dobu koupenou a princeznovskou postel s nebesy. Pro kluka jsme nakonec s maminkou vybrali mašinku se zvířátky z běžné prodejní sítě. Tentokrát tedy žádné naše samolepky.

Po dohodě s maminkou jsme volili barevnou trojkombinaci růžové, tyrkysové a zelené + šedý koberec.

Nákes dětského pokojeProstor pro pokojíček není úplně typický. Rozměr 4×4,65m je sice veliký, ale je zde šikmina a jednu stranu výrazně zkracuje i výklenek ve vedlejší místnosti.

Nábytek rodiče vybrali z Ikea. Postele budou mít děti Brimnes. Na hračky pak oblíbený systém Kallax. Na stěně poličky Valje. Stůl bude míru. Vzhledem k tomu, že se jedná o předškolní děti, rodiče správně volí české rostoucí židle Jitro.  Oblečení mají děti ve společné šatně.

3D návrh pokojíku - Knihovna a místo pro klukaHned u vstupu bude umístěna veliká knihovna až ke stropu, která bude dělaná na míru. Jak mi řekla maminka, „Jsme rodina knihomolů.“ Krásně se tak využije prostor, který vznikl vybudováním výklenku v sousedící místnosti. Na knihovnu navazuje postel pro kluka, nad kterou bude jednoduchý kapsář a samolepka vláčku se zvířátky. Díky stolu nemůže být čelo postele úplně v rohu pod šikminou.

3D návrh pokojíku - stůlStůl je navržen tak, že zabírá celou stěnu pod střešními okny. Děti tak budou mít dostatek denního světla a místa na hraní a práci u stolu. Za čelem postele vznikl úžasný schovávací prostor, který ocení hlavně menší dítko, ale určitě se tam ráda občas před bráškou schová i starší ségra. Druhý konec desky stolu bude položen na systému Kallax. Mezi židle příjde ještě úzká šuplíková skříňka a na zelenou plochu magnetická lišta na obrázky, fotky a jiné důležité věci.

3D návrh dětského pokoje - systém KallaxČtyři díly systému Kallax skýtají spoustu prostoru na uložení hraček a dalších v pokojíku potřebných věcí. Bude ještě doplněn o dvířka a šuplíky v barvách použitých na stěně.

3D návrh dětského pokoje - místo pro holčičkuNa poslední stěně má pak postel holčička, která si moc přála umístit v pokojíku samolepku víly, kterou má už dlouho koupenou, kytičkové lampičky ze stávajícího pokojíku a nad postel nebesa. Ta sice v návrhu nejsou, ale maminka už je má připravená 🙂

Na této stěně ještě zbývá spousta místa. Krom čtvercových polic Valje jsme na zeď umístili velkou magnetickou tabuli s křídovou folií. Jedná se podstatě o plech, polepený křídovou tabulovou folií zarámovaný v dřevěném rámu.

3d návrh pokojíku - pohled na celý pokoj 1

Vzhledem k tomu, že si děti přály tištěné samolepky, které na barevné zdi nevypadají dobře, volili jsme většinu zdí bílých, pouze ozvláštněných barevnými obdélníky a čtverci ladícími s nábytkem, který je hodně hranatý.  Pouze prostor u dveří jsme volili barevný, protože sem jde velmi málo denního světla. Zelená v kombinaci s modrou prostor rozzáří.

3D návrh pokojíku - pohled na celý pokoj 2

Maminka původně chtěla klasický hodně barevný dětský koberec ale byl jí rozmluven. Pokojík sice na návrhu sice vypadá možná málo barevný nicméně hóóódně barviček mu dodají hračky. Není tedy potřeba volit hodně barevný koberec. Maminka se ještě rozhoduje mezi jednobarevným šedým a tyrkysovým.

Zařizovat pokojík pro dvě děti, které jsou každé jiného pohlaví a nejsou stejně staré je většinou docela oříšek, ale určitě ne neřešitelný :-).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..